PRÁGA / CSEHORSZÁG

SZÁLLÁS

Külföldön is minden csoportot külön házban szállásolunk el. E házak vonzó vidéki környezetben találhatók, legtöbbjük jellegzetes helyi stílusban épült.

hálószobák 4,6,8 vagy akár 10-12 ágyasak is lehetnek, mind emeletes ágyakkal.

Az ágyakhoz, takaró és párna tartozik, de ágyneműhuzatról vagy hálózsákról, törülközőről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

 A tisztálkodási lehetőségek (kézmosók, WC-k és zuhanyzók) a csoport létszámának megfelelő számban állnak rendelkezésre (min. 10:1).

 A házakban étkező és felszerelt konyha is található. Minden konyhában hűtőszekrény és fagyasztó is van. A JEKA házakban személyzet nincs, a csoport tagjai önellátók, ezért ők végzik a mosogatást is és tartják tisztán a házat.

 A szálláshelyet kitakarítva kapják meg és így is kell átadni.

 A részvételi díj tartalmazza a elfogyasztott elektromos áram, gáz és vízfogyasztás árát.

ELLÁTÁS

Külföldön a szállás díja az étkezésekhez szükséges alapanyagokat is tartalmazza.

A JEKA munkatársai házhoz szállítják a megadott menü alapján a napi háromszori (két hideg, egy meleg) étkezéshez szükséges, jó minőségű élelmiszereket. 

A csoport tagjai ezekből maguk készítik el ételeiket.

Az egész napos kirándulásra menő csoportok könnyen összeállíthatják hideg csomagjukat, s a hazaútra készítendő úti csomaghoz is biztosítjuk a szükséges alapanyagokat.
Ausztriában, Lechtalban, több főételt elkészítve és lefagyasztva kapnak meg a csoportok, csak fel kell melegíteni azokat.
Javasoljuk, hogy hozzanak magukkal fűszereket! Gyerekcsoportok esetén nagy segítség lehet, ha a pedagógus mellett jön velük valaki, akinek van gyakorlata abban, hogyan kell sok emberre főzni.

Minden csoportnak magának kell gondoskodnia konyharuháról!

JEKA-SZOLGÁLAT

Forduljon hozzánk a JEKA szállások lefoglalásával kapcsolatban. Emellett szívesen segítünk az utazás előkészítésében, valamint a programok összeállításában is.

Irodánk a csoportvezetőnek az utazás teljes idejére éjjel-nappal hívható telefonszámot ad, ha bármiben a segítségünkre szorulnának. Az állandó elérhetőséggel teljes biztonságban érezhetik magukat.
Emellett minden külföldi úti célnál van egy helyi JEKA iroda, mely szintén napi 24 órás telefonügyeletet tart.

A JEKA (valamely nyugati nyelvet – német, angol, francia – beszélő) kinti munkatársa igény szerint meglátogatja a csoportot, hogy tanácsokkal és információkkal szolgáljon a kirándulások és programok szervezéséhez, s minden módon segítse őket abban, hogy utazásuk a lehető legjobban sikerüljön.

Elő- és utószezonban a JEKA képviselőjeként általában egy helyi kolléga áll a rendelkezésükre – ő látogatja meg a csoportot és ő szállítja az élelmiszereket is a házba.

Minden külföldre utazó csoportunknak egy információs füzetet – a legfontosabb telefonszámokkal, programlehetőségekkel – és egy helyi túratérképet adunk.

Elő- és utószezonban a programok kínálata nem olyan bőséges, mint a nyári időszakban.

CSEHORSZÁG:

A JEKA szálláshelyei a Prágától mindössze 30 km-re délnyugatra elterülő, gyönyörű Karlstejn vidéken találhatóak, a Moldva mellékfolyója, a Berounka mentén, Dobrichovice és Strbsko települések között. Karlstejn vára a cseh műemlékek egyik leghíresebb gyöngyszeme. Innen északnyugatra található a „Cseh Karszt” természetvédelmi rezervátum nagyon szép sziklákkal és barlangokkal. Csehország fővárosa, az Arany Prága, a templomtornyok százaival, a híres Károly híddal, a romantikus történelmi központtal és utcai művészekkel egyike Európa legnépszerűbb turistahelyeinek. Szálláshelyeinkről vonattal könnyen és rövid idő alatt elérhető.

Látnivalók és programlehetőségek:

Ceske Budejovice    Telc   Prága ● kastélyok és várak  Karlstejn  ●  Krivoklát  ●  Lednice  ●  Konopiste és Konepruske barlangjai  ●   Kutna Hora  ●  Melnik   ●   Nizbor üveggyár  ●   Karlovy Vary  ●  kenuzás a Berounka folyón  ●   hajókirándulás a Vltava folyón   ●    kerékpárbérlés   ● sziklamászás  

Árajánlat, bővebb információ szálláshelyeinkről irodánktól kérhető.

A csoportszervezőknek ingyenes helye(ke)t biztosítunk.

Szállásaink megtekinthetőek az alábbi JEKA honlapon:

SCHLADMING

LECHTAL

SPANYOLORSZÁG