ÁSZF 2020/21

CSOPORTOK ÉS KAPCSOLATTARTÓK

– A JEKA min. 10 főből álló csoportok részére nyújt szálláslehetőséget, tehát egyéni turistáknak nem. Fontos, hogy a csoport tagjai ismerjék egymást az iskolából, ifjúsági, egyházi szervezetből, cserkészetből, sportklubból, mûvészeti együttesből stb. Más közösségeket is szívesen látunk, amennyiben céljaiknak megfelel a JEKA ajánlata. Ilyen csoportok lehetnek pl. turisták, hegymászók, környezetvédők, vita- vagy meditációs klubok tagjai. Felnőtt csoportok (baráti társaságok) jelentkezését csak abban az esetben tudjuk elfogadni, amennyiben a csoport összes tagja a kapcsolattartó személytől minden információt megkapott és elfogadja a szálláshely adta feltételeket (többágyas, emeletes ágyas szobák, közös tisztálkodóhelyek). Az egyes csoportok a JEKA munkatársainak segítségével és tanácsaival maguk állítják össze részletes programjukat.

– Fontos, hogy a csoportnak olyan vezetője, képviselője legyen, aki képes irányítani és a nap 24 órájában felelősséget vállal a csoportért. Olyan személynek kell lennie, akiben a többiek megbíznak, így nevükben utazási szerződést köthet, pénzt beszedhet és továbbíthat és az utazásukkal kapcsolatos szolgáltatásokat Magyarországon engedéllyel rendelkező utazásszervezőkön keresztül megrendelheti – tehát jogosult eljárni a csoport nevében, mint csoportvezető. Rendelkeznie kell a csoport összetartásához és irányításához szükséges tekintéllyel.

– A CSOPORTVEZETŐ UTAZÁSSZERVEZőI ÉS UTAZÁSI ÜGYNÖKI TEVÉKENYSÉGET NEM FOLYTATHAT, kivéve ha erre külön engedéllyel rendelkezik!

 

MIT TARTALMAZ AZ ÁR:

Dunakanyari szállásaink esetében:

 • elhelyezést külön házban
 • takarót, párnát (DE lepedőt, ágyneműhuzatot, törülközőt hozni kell, azt nem tudunk biztosítani)
 • felszerelt konyhát, konyhahasználati, főzési lehetőséget (DE konyharuhát, fűszereket, élelmiszert nem biztosítunk)
 • JEKA információs szolgálatot
 • ingyenes helyeket 1:10 (a LÁSZLÓ házban 15 fizető fő felett, a többi háznál 25 fizető fő felett)
 • ingyen wifi három házban (LEHÁR, LÁSZLÓ és SEBESTYÉN házak)

 

Külföldi szállásaink esetében (kivéve Székelyföld):

 • elhelyezést külön házban
 • takarót, párnát (DE lepedőt, ágyneműhuzatot, törülközőt hozni kell, azt nem  tudunk biztosítani)
 • alapanyagokat napi háromszori étkezéshez – a külföldi szállások legtöbb esetben csak az étkezésekhez szükséges alapanyagokkal együtt vehetők igénybe.
 • információs szolgálatot és a JEKA szervezési költségeit
 • a JEKA helyi képviseletének szolgálatát (kivéve Ausztria – Schladming)
 • részletes információs füzetet
 • ingyenes helyeket 1:10 

Székelyföldön félpanziós ellátással kínálunk szállásokat (panziókat, magán szálláshelyeket). Az ár – a félpanzión kívül – magyarországi információs szolgálatunkat és ingyenes helyeket (1:10) tartalmaz.

 

AZ ÁR EGYIK ESETBEN SEM TARTALMAZZA:

 • helyi turistaadót (összege országonként változó, a helyszínen fizetendő)
 • idegenvezetőt (kérésre – felár megfizetése mellett – tudunk biztosítani)
 • belépőket
 • utazási költséget
 • programokat

Külföldi szálláshelyeink esetében (kivéve Székelyföld) a takarítási költséget sem tartalmazza az ár. A csoportnak a házat kitakarítva, rendben kell átadni a JEKA helyi munkatársainak.

 

JEKA SZÁLLÁSHELY

Minden csoportot saját külön házban szállásolunk el. E házak vonzó vidéki környezetben találhatók, legtöbbjük jellegzetes helyi stílusban épült. A hálószobák, hálótermek 4,6,8 vagy akár 10 ágyasak, emeletes ágyakkal, matraccal.  A tisztálkodási és egészségügyi berendezések (kézmosók, WC-k és zuhanyzók) a csoport létszámának megfelelő számban állnak rendelkezésre (10:1). Valamennyi ház be van bútorozva és föl van szerelve minden szükséges eszközzel (evőeszközök, tányérok, csészék…). Külföldön a csoport tagjai maguk készítik el ételeiket. Minthogy a házakban személyzet nincs, a csoport tagjai végzik a mosogatást is és tartják tisztán a házat. A konyhákban hûtőszekrények és fagyasztók állnak a csoport rendelkezésére, a részvételi díj tartalmazza az elfogyasztott elektromos áram és gáz árát. Mindenkinek magának kell ágynemûről (hálózsákról) és törülközőről gondoskodnia.

 

JEKA ELLÁTÁS KÜLFÖLDÖN

Mivel a csoportok maguk főznek, minden házban található egy, a házban elhelyezett csoport létszámának megfelelően felszerelt konyha. A JEKA munkatársai házhoz szállítják a megadott menü alapján, a napi háromszori (két hideg, egy meleg) étkezéshez szükséges, kiváló minőségû élelmiszereket. Az egész napos kirándulásra menő csoportok könnyen összeállíthatják hideg csomagjukat, s a hazaútra készítendő úti csomaghoz is biztosítjuk a szükséges alapanyagokat. Javasoljuk, hozzák magukkal a megszokott otthoni ízek előállításához szükséges jellegzetes fûszereket. Tapasztalataink szerint nagyon hasznos, ha a csoporttal utazik valaki, akinek van gyakorlata abban, hogyan kell sok emberre főzni, hogyan kell irányítani a sok „kuktát”. Minden csoportnak magának kell gondoskodnia terítőről, konyharuháról.

 

JEKA KÉPVISELET

A JEKA magyarországi munkatársai bármikor készségesen segítenek az utazás előkészítésében, megszervezésében, a ház lefoglalásában, a jelentkezéssel kapcsolatos adminisztrációban, valamint az utazás egész időtartama alatt. Emellett, minden úti célnál (kivéve Ausztria-Schladming és Erdély) van egy helyi JEKA iroda, mely a magyarországi JEKA utazási irodához hasonlóan szintén napi 24 órás telefonügyeletet tart. Az üdülés alatt többször meglátogatja Önöket a JEKA (valamely nyugati nyelvet – német, angol, francia – beszélő) munkatársa, hogy tanácsokkal és információkkal szolgáljon a kirándulások és programok szervezéséhez, a más csoportokkal való kapcsolatteremtéshez, s minden módon segítse a csoportot abban, hogy az üdülést a lehető legjobban kihasználja. Elő- és utószezonban a JEKA képviselőjeként általában egy helyi lakos áll a rendelkezésükre – ő látogatja meg a csoportot és ő szállítja az élelmiszereket is a házba. Elő- és utószezonban ezért a JEKA szolgálat kevésbé intenzív és a programlehetőségek kínálata sem olyan bőséges, mint a nyári időben.

 

INGYENES HELYEK, KEDVEZMÉNYEK a KÜLFÖLDI JEKA HELYSZÍNEKEN

A dunakanyari házakra vonatkozó kedvezményeket a kiválasztott ház oldalán olvashatják.

Minden 10 teljes részvételi díjat fizető utazó után egy kísérő részvétele ingyenes, azaz a 15-dik (a min. csoportlétszám 15 fő), 22-dik, 33-dik, 44-dik… résztvevő szállása és ellátása ingyenes. Például egy 31 fős csoportból 2, egy 44 fős csoportból 4 kísérő szállása és ellátása ingyenes.

2 évesnél kisebb gyerekek ingyen utaznak.

Minden 20 teljes részvételi díjat fizető utas után 1 buszvezető (kizárólag buszvezető) étkezése és szállása ingyenes.

Egy 43 vagy ennél több fős csoport esetén +2 kísérő ingyen utazhat.

A saját autóbusszal utazó csoportoknál a kísérők és gyerekek kedvezményei nem vonatkoznak az autóbusz költségére.

Az ingyenes férőhelyeket a csoportvezető(k), részcsoportvezető(k), buszvezető(k), idegenvezető, szakács ill. a csoporttal kapcsolatos egyéb technikai feladatot ellátó személyek között kell elosztani. A szerződő fél köteles megjelölni az utaslistán azokat a személyeket, akik az ingyenes helyeket kapták. Ha az ingyenes helyeket nem egy-egy fő kapta meg, kérjük, hogy a kedvezmény elosztásának módját jelezzék irodánknak.

 

SZÜKSÉGES, AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Biztosítás : az ár nem tartalmaz sem útlemondási-, sem utasbiztosítást. Az orvosi kezelés és szükség esetén hazaszállítás költségeit fedező utasbiztosítás, valamint az útlemondási biztosítás megkötése minden csoport számára feltétlenül ajánlott, az OEP-nél ingyenesen igényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártya ellenére. Az ár nem tartalmazza a biztosítást. A JEKA Hungária Kft. a biztosítás hiányában meg nem térülő károkért felelősséget nem vállal.

 

Egészségügyi információk:TIPP! A csoportvezető kérjen minden csoporttagtól egy névvel ellátott, lezárt borítékot a szükséges, életmentő adatokkal (egészségügyi állapot, allergia, gyógyszerérzékenység, rendszeresen szedett gyógyszerek, betegség stb.), melyet csak veszély esetén bontsanak ki. Amennyiben nem volt rá szükség, az út végén mindenkinek adják vissza a lezárt borítékot.

 

Útlevél, vízum, személyi ig.: Minden résztvevő ill. törvényes képviselő saját ill. az általa képviselt kiskorú személy útlevelének (vagy személyi ig.) és szükség esetén vízumának beszerzéséért és annak érvényességéért felelős. A JEKA Hungária Utazási Iroda az ebből eredő károkért nem vállal felelősséget.

 

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A JEKA képviselője igény esetén szívesen meglátogatja a csoport vezetőjét, a csoportot ill. felkérhető szülői est megtartására is, ahol lehetőség nyílhat további felvilágosításra, a JEKA programokkal kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolására.

 

Információs füzet vezetőknek, melyben az adatokat lehetőségeinkhez mérten frissítjük. A „kézikönyvben” minden, a választott helyszín programjaival, kirándulásaival és helyi tudnivalóival kapcsolatos információ megtalálható. A füzetet néhány héttel az indulás előtt postázzuk a csoportvezetőnek.

 

Ha további információra van szüksége, szeretné, ha a JEKA képviselője személyesen is meglátogatná, kérjük, jelezze irodánknak.

 

JEKA Hungária Kft.

2025 Visegrád, Mátyás király u. 5.

Tel.: 30/9890-840

E-mail: iroda@jeka.hu

 

 

ÁLTALÁNOS  SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK KÜLFÖLDI SZÁLLÁSFOGLALÁS ESETÉN 2022

1. A szállás online megrendelése esetén az utas megrendelése elküldésével elfogadta az Iroda feltételeit. Ebben az esetben a szerződés akkor jön létre, ha az utas a  feltételek szerinti díjat átutalta és az megérkezett Irodánk bankszámlájára.

2. A részvételi díj a kiválasztott szálláshoz meghirdetett szolgáltatások (szállás ill. külföldön ellátáshoz alapanyagok vagy ellátás) díját, az Iroda szervezési költségeit, valamint esetenként az általános forgalmi adót foglalja magában. Egyes utaknál a helyszínen az utasnak további költségeket kell megfizetni (pl. üdülőhelyi díj). Az Iroda az erre vonatkozó információkat a honlapján ill. az adott ország információs füzetében teszi közzé.

Az Iroda a szállásszolgáltatásról számlát állít ki. Az ÁFA törvény előírásai szerint 2010. január 1-jétől nem csak természetes személy lehet utas.

3.

a) Bel- vagy külföldi hatósági árváltozás, valamint a devizaárfolyam megváltozása miatt az Iroda legkésőbb az utazás megkezdése előtt 20 nappal a részvételi díjat fölemelheti. Ha a díj emelkedésének mértéke meghaladja a 8 %-ot, az utas az erről kapott értesítéstől számított 72 órán belül írásban tett nyilatkozattal elállhat a szerződéstől, és az Iroda a befizetett összeget teljes egészében visszafizeti.

b) Az Iroda a közzétett részvételi díjakat 370,-Ft/EUR OTP deviza eladási árfolyamig garantálja.

Amennyiben az utas nem nyilatkozik, az Iroda ezt úgy értelmezi, hogy az utas elfogadta a megváltozott szállásdíjat és vállalja a különbözeti összeg megfizetését (ráutaló magatartás).

4. Helyfoglalás külföldi szálláshelyeinkre:

Küldjék el e-mailen vagy egyeztessük telefonon igényüket, megadva a kiválasztott helyszínt, időpontot, csoport nevét, a szerződő fél (kapcsolattartó) nevét és telefonszámát, valamint a csoport tervezett létszámát. A beérkezett jelentkezésre az Iroda – a JEKA belgiumi irodájával egyeztetve – visszaigazolja jelentkezése elfogadását és e-mail útján elküldi Önnek a visszaigazolást. Amennyiben nem tudja elfogadni a jelentkezést, egy másik időpontot és/vagy helyszínt fog Önnek felajánlani.  A min. csoportlétszám fűtési idényben 20 fő, fűtés nélküli idényben 15 fő.

Helyfoglalásukat maximum 7 hétig (Horvátország, Románia és Szlovákia esetében max. 4 hétig), de legkésőbb 4 héttel az indulás előttig tudjuk fenntartani. Ez alatt az idő alatt van lehetőség a fejenként 30.000 Ft-os előleg összegyűjtésére. Amennyiben 7 ill. 4 héten belül nem kerül sor a szerződés megkötésére és az első előleg befizetésére, az Iroda nem tudja tovább fenntartani Önöknek a helyet, a jelentkezést semmisnek tekinti.

5. Helyfoglalás megerősítése (szerződéskötés)

Az ideiglenes jelentkezés 7 ill. 4 hetes időszakának végéig kérjük, hogy fizessék be az első előleget. Ennek megtörténte után jelentkezésük automatikusan véglegessé válik. Abban az esetben, ha a helyfoglalás az indulás előtti egy hónapon belül történt, az előleg befizetésének egy héten belül meg kell történnie. A szerződő fél az előleg befizetésével vállalja a felelősséget, hogy a csoport összes tagjával (18 éves kor alattiaknál szülő/nevelő) az általános szerződési feltételeket ismerteti és annak elfogadását aláírással megerősítteti.

Külön szabályozás szlovákiai, romániai és horvátországi helyszíneinket illetően

A helyfoglalás – előfoglalás időszaka Horvátország, Románia és Szlovákia esetében maximálisan 4 hét, függetlenül attól, hogy a csoport választott-e konkrét házat vagy sem. Konkrét ház választása esetén sem tudjuk a házat garantálni, amíg a csoport az előleget nem fizeti be. Az előleg befizetése után az Iroda visszaigazolja a kért házat. Amennyiben a kért házat az Iroda már nem tudja visszaigazolni, másik házat ajánl fel. A csoport 5 napon belül dönthet, hogy elfogadja-e a felajánlott szálláslehetőséget vagy eláll az utazástól. Amennyiben eláll az utazástól, a befizetett előleget visszatérítjük.

6. Befizetések

– Az első előleget (külföldi partnereinkkel kötött szigorú szerződés alapján), amely 30.000 Ft fejenként, az ideiglenes jelentkezés végéig, azaz a jelentkezéstől számított 7 ill. 4 héten belül kell a JEKA Hungária Kft. számlájára (OTP Bank Nyrt. – 11706023-20002224-00000000), az aktuális csoportlétszámnak megfelelően befizetni. Ez azt jelenti, hogy a csoportvezető annyi fő részére fizet előleget, ahányan nála is befizettek és a feltételeket aláírásukkal elfogadták. (Pl. ha az első jelentkezéskor 48 főt jelentett le az irodának, de a megadott 7 ill. 4 héten belül csak 30 fő fizetett Önnek előleget, akkor Ön is csak 30 főre véglegesítse jelentkezését.) Belgiumi központunk fenntartja magának a jogot, hogy visszamondja a helyfoglalást, amennyiben a csoport létszáma a helyfoglaláshoz képest a felére (vagy még kevesebbre) csökken.

– A végösszeget legkésőbb 31 nappal az indulás előtt kell kiegyenlíteni, kivéve, ha az Iroda és külföldi közreműködője közt létrejött szerződés ennél szigorúbb kötelezettséget ír elő.

Amennyiben ezen időpontig az utas nem egyenlíti ki a teljes részvételi díjat, az Iroda a szállásfoglalástól külön értesítés nélkül elállhat, s azt tárgytalannak tekintheti. Az utas ez esetben köteles viselni a 7. pontban foglalt következményeket. Az Iroda nem köteles az utas figyelmét a hátralék kifizetésére külön felhívni, a hátralék kiegyenlítésének elmulasztása esetén jogában áll a megrendelést törölni. Így a lemondási feltételek érvényesítésével az Iroda az utastól követelheti felmerült kára megtérítését.

– Ha a jelentkezés az utazást megelőző 31. napon belül történik, akkor a részvételi díj 100%-át kell megfizetni.

7.

Amennyiben az utas nem az ÁSZF 3. pontjában foglaltak miatt áll el a szállásfoglalástól, úgy az Iroda az addig felmerült költségeinek megtérítését követelheti az alábbiak szerint:

minden JEKA helyszín:

a) ha az utas az előleg befizetése után és az utazást megelőző 30. naptári nap között mondja le az utazást, akkor a részvételi díj előlegeként befizetett összeget, azaz 30.000 Ft-ot irodánk foglalási és lemondási díjként felszámol (az Iroda külföldi közreműködője által előírt szigorú fizetési kötelezettség alapján megfizetendő költségként), így a befizetett 30.000 Ft/fő nem jár vissza.

b) ha az utas az utazás megkezdése előtti 29. és 8. naptári nap között áll el a szerződéstől, bánatpénz jogcímén köteles megfizetni a részvételi díj 60 %-át (de min. 30.000 Ft-ot).

c, az utazást megelőző 7. naptári napon vagy ezen belül a lemondási díj 100% (utazásból való kizárás, meg nem jelenés esetén is)

 

8. A bánatpénz megállapításánál a határidőbe a lemondás napja beleszámít, de a szállás elfoglalásának első napja nem. A bánatpénz díját az utazási iroda jogosult levonni az utas által befizetett részvételi díj összegéből. A fennmaradó részvételi díjat az utazási iroda az elállástól számított 8 napon belül visszafizeti.

9.

Csoportlétszám változást minden esetben írásban kell az irodához eljuttatni. Csoportlétszám növekedése esetén az új csoporttagok befizetésének összege mindig megegyezik a többi tag által már befizetett összeggel. Csoportlétszám növelésére max. 1 héttel az indulás előtt van még lehetőség abban az esetben, ha a JEKA belgiumi irodája el tudja fogadni az új jelentkezéseket. Amennyiben a létszám az indulás előtti 1 héten belül is növekszik, az Iroda nem vállal felelősséget a helyszíni kellemetlenségekért.

 

10.

A helyi JEKA képviselő a csoportvezetővel együtt kitölt és aláír egy nyomtatványt a tényleges csoportlétszámról. A végszámla elkészítésénél ezt a nyomtatványt vesszük figyelembe, amennyiben eltérés van a már befizetett összeg és a tényleges (bejelentett) csoportlétszám után fizetendő összeg között.

Kérjük, hogy ezt a nyomtatványt nagyon figyelmesen és pontosan töltsék ki!

11.

Lehetőség van arra, hogy Önök válasszák ki a számukra megfelelő JEKA házat, amennyiben a létszámuk eléri a választott ház minimum kapacitását. A minimum létszám alatti csoportok akkor sem foglalhatják le a házat, ha pótdíjat fizetnének.

Előfoglalás

Ház kérhető az előfoglalásnál vagy bármikor utána, ha az épület még szabad és elérik a minimum létszámot.

A csoport által kért házat a JEKA belgiumi irodája visszaigazolja, ha szabad. A házakat jelentkezési sorrendben lehet lefoglalni a minimum létszámmal – de előfordulhat, hogy számításba vesznek más körülményeket is.

Bármely okból bekövetkezett meghosszabbodott előfoglalás (eltelt a 7 ill. 4 hét) esetén vagy amennyiben az előleg befizetése kevesebb főre történik, mint a minimum létszám, a csoport elveszíti a házválasztási jogát.

A konkrétan igényelt házakat az alábbiak szerint igazolják vissza:

·         elő- és utószezon: a foglalással együtt visszaigazolják a házat is

·         nyári szezon: a házkéréseket 2022. február 1-je után tudják megerősíteni

 

Házat igényelt csoportok minimális létszám alá csökkenése

mindazon nyári csoportoknak, akik házat választottak és akiknek a létszáma május 1-je után (vagy a többi csoportnál az indulás előtti 8 héten belül) lecsökken a minimum alá, a megtérítendő költségeken és a bánatpénzen felül a minimum létszám alatti létszám után +1200 Ft/fő/éj díjat kell fizetniük. Ebben az esetben a csoport a kért házat is elveszíti.

Május 1-je előtt (vagy az indulás előtt több mint 8 héttel) nem kell a +1200 Ft/fő/éj díjat fizetni, ha a csoport házválasztási jogáról önként lemond.

12.

Speciális szabályok – Horvátország, Románia ill. Szlovákia esetében

Ezeken a helyszíneken max. 4 hétig tudjuk az előfoglalást tartani, függetlenül attól, hogy kért-e konkrét házat a csoport.

Amikor a csoport a kért előleget befizette, a JEKA belgiumi irodája újra visszaigazolja a kért házat. Amennyiben már nem tudja a kért házat visszaigazolni, abban az esetben felajánl egy másik szálláshelyet. A csoportnak 5 napja van, hogy eldöntse, elfogadja-e az új szálláshelyet. Amennyiben nem, úgy a teljes befizetett előleget visszafizetjük.

 

Az iroda legkésőbb az utazás megkezdése előtt 20 nappal írásban tett nyilatkozattal elállhat a szállásszolgáltatástól. Ha erre nem az utas érdekkörében felmerült okból kerül sor, akkor az utas az eredetivel azonos értékű helyettesítő szolgáltatásra tarthat igényt. Ha erre az irodának nincs lehetősége, akkor követelheti a teljes befizetett díj azonnali visszafizetését, és a díj után az előleg befizetésétől számított időre az érintett naptári félévet megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamattal azonos mértékű kamat megfizetését.

13.

Az iroda felel a szállásszolgáltatás nem, vagy hibás teljesítéséből eredő károkért, kivéve, ha a nem, vagy hibás teljesítés sem az ő, sem az általa igénybe vett közreműködő magatartására nem vezethető vissza. Különösen, ha a mutatkozó hiányosságok az utas magatartására vezethetők vissza, vagy vis maior esete következett be. Az iroda vis maior esetén – lehetőségéhez mérten – köteles segítséget nyújtani az utasnak.

Az iroda a szolgáltatások természeti környezetének rendkívüli okból történt megváltozásáért (pl. hó hiány, rossz időjárás) felelősséget nem vállal.

Amennyiben az utasok közül valaki panasszal kíván élni a JEKA Hungária Kft. által biztosított szállással kapcsolatban, haladéktalanul a JEKA helyi képviselőjéhez kell fordulnia, aki a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyv egy példányát a képviselő átadja az utasnak, és értesíti a JEKA központi irodáját a történtekről. Amennyiben a panasz nem nyerne orvoslást, kérjük, hívja a +36-30-989-0840-es segélytelefonszámot, mely szám utazás alatt az Iroda nyitvatartásától függetlenül hívható. Amennyiben a panasz a helyszínen orvoslásra kerül, ennek tényét a jegyzőkönyvre rá kell vezetni. Késedelmes panaszból eredő kárért a felelősség az utast terheli.

14.

Az utas köteles az utazásra vonatkozó mindenkori jogszabályokat, előírásokat (pl. útlevél-, vám-,devizajogszabályok, egészségügyi előírások, biztosítási kötelezettség stb.), valamint a fogadó ország törvényeit és tradícióit betartani, illetve tiszteletben tartani. Ezek elmulasztásából, illetve megszegéséből eredő költségek, károk az utast terhelik.

Az utazási okmányok (személyi igazolvány, útlevél, vízum) beszerzése az Utas feladata. Ha az Utas az utazáshoz szükséges hatósági engedélyek hiánya, illetve a hatóság kizáró határozata miatt nem tud elutazni, úgy a 7. pont szerinti költségeket köteles megfizetni.

15.

Minden információ, mely írásos tájékoztató anyagainkban és a honlapunkon publikálásra került, a JEKA HUNGÁRIA Kft. legjobb tudása szerint lett előkészítve, de az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállal. Amennyiben változtatásra kerülne sor, azt a JEKA Hungária Kft. a szállástfoglaló féllel írásban közli, de a módosítások csak a kölcsönös egyetértés írásban történt közlése esetén lépnek hatályba.

 

JEKA Hungária Kft.

2025 Visegrád, Mátyás király u. 5.

Tel.: 30/9890-840

E-mail: iroda@jeka.hu, www.jeka.hu

Műk.eng.sz.: U-000168/2002